Bert Parsmo visar vackra vyer

i ETTAN/KULTUR/NÖJE/LINDESBERG/NORA

ÖSKEVIK. Under en vecka ställer journalisten och fotografen Bert Parsmo ut sina bilder på Vretens kursgård i Öskevik. Rubriken på utställningen är ”Mellan himmel och jord – bilder om skönheten i skapelsen.

-För mig är varje bild en historia, säger Bert Parsmo.

Under fem veckor har fem utställningar presenterats på Vretens kursgård i Öskevik. Sist ut är Bert Parsmo, som visar en rad vackra fotografier.

Bilderna som Bert visar upp illustrerar företrädelsevis naturen, såväl vackra landskap som spännande närbilder på blommor och bin.

-För mig finns en historia bakom varje bild, berättar Bert. När jag och Gun-Britt sitter och tittar på bilder kommer alltid historien bakom bilden fram, vart vi var och vilka vi träffade.

Bert berättar gärna historierna för de som nu besöker utställningen och han visar samtidigt sin nyfikenhet för presentationen av bilderna. Bilderna är framtagna på en rad olika material och canvas i olika former tycks vara en favorit, men det finns även bilder som tryckts på filt och till och med kuddar.

-Intresset under de två första dagarna har varit stort, säger Bert. Men efter nästan fem månader i frivillig karantän är det trevligt att träffa människor igen – även om man får hålla avstånd.

Ett perfekt hemestermål för den som befinner sig i Nora eller Lindesberg under helgen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.