Inte ens fullmäktige är sig likt i Corona-tider

LINDESBERG. När kommunfullmäktige i Lindesberg sammanträdde på måndagskvällen var ingenting sig likt. I stora Lindeskolans aula fanns endast fullmäktiges presidium, ett antal tjänstemän och kommundirektören.

Coronan ställer till det överallt i samhället just nu och på i Lindesberg har man beslutat att inte hålla några politiska sammanträden, i fysisk form. Istället håller man sammanträdena över nätet, via ett system som heter Teams, något som aldrig tidigare hänt i Lindesberg.

I Lindeskolans aula satt ordföranden Arnold Bengtsson och försökte hålla ihop sammanträdet. Till dagens sammanträde hade man tagit bort Allmänhetens frågestund och eventuella frågor för skjutas fram i tiden.

Som tur var innehöll måndagens sammanträde inte speciellt många politiska ärenden av vikt. Av 40 punkter på dagordningen handlade många frågor om politiker som hoppat av sina uppdrag, eller nya som kommit in samt en drös medborgarförslag, motioner och interpellationer.

Frågan om ett bad på Loppholmarna fanns med på dagordningen och som väntat blev det en lång diskussion som slutade med återremiss till kommunstyrelsen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.