Max Broman var bäste målskytt i kvalmatchen mot IFK Karlskrona.

Kan LIF klara kvalplatsen ikväll?

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. LIF Lindesberg åker idag till Hässleholms kommun i Skåne för att möta Vinslöv i Herrallsvenskans näst sista omgång. Kan LIF greja den åtråvärda kvalplatsen redan ikväll?

Strecken i tabellen till Herrallsvenskan i handboll är avgjorda – med ett undantag. Kampen om den sista negativa kvalplatsen är fortfarande öppen, med ett litet övertag för LIF Lindesberg över Anderstorp. En poäng skiljer lagen i tabellen idag och Anderstorp har en match kvar att spela (HIF Karlskrona hemma på fredag) och LIF Lindesberg har två (Vinslöv borta ikväll och Torslanda hemma på fredag).

Anderstorp kan definitivt vinna hemma över Karlskrona, samtidigt som LIF Lindesberg bör och måste vinna en av de två återstående matcherna, och det vore förstås en lättnad om LIF kunde ta en vinst redan ikväll, då nerver kan få en avgörande betydelse på fredag kväll.

Säsongen för LIF Lindesberg slutar i moll oavsett avslutningen. Att behöva kvala mot ett division 1-lag för att behålla platsen i Allsvenskan är förstås underkänt, men kanske kan ett positivt negativt kval innebära en ny- och omstart i föreningens satsning för att vara ett topplag i Allsvenskan.

Vinslövs HK-LIF Lindesberg startar klockan 19.30 i Furutorpshallen i Vinslöv.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.