Hallin Aziz satte 6 mål mot ÖSK. Arkivbild.

LIF Dam gjorde vad man skulle mot jumbon

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. LIF Dam tog på torsdagen, som klar serieledare, emot tabelljumbon Örebro SK i Lindesberg Arena och resultatet blev som det bör – en ny övertygande LIF-seger.

LIF Dam-Örebro SK slutade 25-20 (14-7).

Det är förstås alltid en hel del prestige på spelplanen när LIF Lindesberg och Örebro SK möts, så också i torsdagens match. En helt jämn förstakvart innan LIF höjde nivån i försvaret och inte gav gästerna en chans.

Den andra halvleken fortsatte som den första slutat. 23-12 efter 45 minuter säger en hel del om spelövertaget. Hemmalaget valde då att gå runt på samtliga spelare under den sista kvarten och gästerna kunde snygga till siffrorna.

LIF Dam spelar nästa match hemma i Lindesberg Arena på söndag klockan 11.00 när nuvarande serietvåan RP kommer på besök.

Mål LIF Dam: Hallin Aziz 6, Elin Nilsson 5, Ida Nilsson 3, Emilia Durnell 2, Emma Hultgren 2, Aleyna Can 2, Lovisa Hagström 1, Anna Kelecsényi 1, Emelie Nilsson 1, Ida Karlkvist 1, Louise Johansson 1.