Johan och Liduina vann Utmaningen

NORA (UPPDATERAD). 2003 stod dåvarande skrinnarkungen Johan Röjler överst på prispallen när Utmaningen avgjordes. Idag, 15 år senare, svarade Röjler för en riktig bedrift när han segrade igen. Damklassen vanns av Liduina van Sitteren.

Egentligen är det helt fantastiskt att någon kan vinna ett extremlopp som Utmaningen 15 år efter den senaste segern. Men segraren Johan Röjler är ingen vanlig segrare och definitivt ingen vanlig idrottare.

– Jag har alltid älskat att träna och trots att jag inte längre är aktiv älskar jag att träna, säger Johan.

Ni som kan er idrottshistoria vet att Örebroaren Johan Röjler är trefaldig olympier och var med 2002 i Salt Lake City, 2006 i Turin och 2010 i Vancouver och om inte 24i är helt ute och cyklar innehar Röjler fortfarande ett par svenska rekord, trots att karriären nu legat nere under flera år.

– Jag slutade verkligen inte att åka skridskor bara för att jag tröttnade på alltid vara ute och resa och tävla, säger han. Jag åker fortfarande skridskor och jag tränar på som jag alltid gjort.

Johan Röjler, som har en otroligt hög grundkapacitet, låg som väntat inte i täten efter simningen, men i cykelmomentet hände något.

– Jag låg en bra bit efter simningen och tvingades dra ett gäng under cyklingen då de inte orkade. Tyvärr var det för många sekunder fram till Kåregren och Oskar Larsson inför löpningen, men det är bara att fortsätta.

Jag tänkte att det inte skulle gå när du inte hann ifatt i cyklingen. Men hur orkade du ta in det där försprånget under löpmomentet?

– Tja, det var bara att jaga på. Jag hann upp Kåregren när löpbanan vände och sedan kom jag ifatt Larsson i sista backen upp från strandpromenaden. Jag trodde att han hade en växel till och väntade in mig, men så var det inte.

Johan Röjler vann alltså herrklassen före Oskar Larsson och Tomas Kåregren och Liduina van Sitteren vann damklassen före Sara Jakobsson och Sandra Almer Carlson.

Bilderna som följer hamnade tyvärr i omvänd ordning, men bara att bläddra ned om ni vill ha dom i kronologisk ordning. Klickar ni på bilderna blir de större.

Samtliga resultat finns, som vanligt, på PE-Timing.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.