MP i Nora vill se mer motion i skolan

NORA. För att stärka elevernas resultat i skolan och såväl den fysiska som psykiska hälsan vill Miljöpartiet i Nora införa minst 30 minuters rörelse dagligen i skolan – utöver den ordinarie idrottsundervisningen.

Genom en halvtimmes daglig rörelse, exempelvis en promenad, så stimuleras inlärningsförmågan väsentligt, menar Jan Larsson, MP. I de kommuner som testat daglig rörelse för skolelever visade utvärderingen också att den psykiska ohälsan hos ungdomarna sjönk.

Miljöpartiet gick ut med sitt förslag under lördagen och hoppas kunna genomföra sitt förslag efter valet.

– Vi vill ge alla elever goda förutsättningar att lyckas i skolan och må bra, säger Jan Larsson. Därför måste skolan kompensera ojämlika uppväxtvillkor och motion eller rörelse är en nyckelfaktor för en förbättrad inlärningssituation.

Till sin hjälp på Nora torg, där lanseringen av förslaget ägde rum, hade man finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund (MP).

– Det här är en fråga som lanseras i Nora idag och som passar väl in i Miljöpartiets politik, säger Bolund. Vi vill att både miljön och människorna ska må bra.

Per Bolund turnerar just nu runt i landet i valrörelsen och träffar människor på torgmöten och valmöten.

– Det är roligt, säger Bolund. Miljöfrågorna har hettat till under sommaren och jag känner att det är ett stort intresse kring miljöfrågorna.

Per Bolund fick även prova på att spela basket på Karlsängskolans med Nora Basketförening.

– Ett jättebra sätt att röra på sig, säger Per Bolund. Jag lever som jag lär och cyklar till jobbet, och jag motionerar genom att spela just basket.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.