Nitro/Nora BS vann premiären

i HÄLLEFORS B/NORA/SPORT

14NNBS_Derby1NORA. I lätt regn spelade Nitro/Nora BS sin första seriematch hemma på Swedice Arena mot BK Derby Linköping på söndagen. NNBS vann med 2-1 (1-1) i en match som inte går till bandyhistorien.

– Nej, det satt väldigt långt inne, säger NNBS-tränaren Niclas Holmgren. Jag är väldigt glad att vi vann premiärmatchen.

Det var kanske en toppmatch direkt? Derby Linköping är tippade i topp tillsammans med Nitro/Nora BS och Åtvidaberg. Tyvärr blev det inte bandy i toppklass, men väl så spännande.

Derby Linköping hade taktiken klar från första minut. Inte en gubbe på utflykt på motståndarnas planhalva om det inte är ett riktigt bra läge. Ett riktigt grisförsvar var vad NNBS ställdes mot i 90 minuter.

– Ja, riktigt tråkigt, säger Niclas Holmgren. Men tyvärr tror jag det kommer att se ut så här i de flesta matcher i vinter. Motståndarna vet att vi har ett bra lag och vi kommer att få möta elva spelare som försvarar. Nu klarade vi av det i alla fall, men det här var en lärdom inför fortsättningen.

Nitro/Nora BS har truppen som ska kunna sluta i kval till Allsvenskan, men frågan är om man har tålamodet som kommer att krävas för att orka mala ned motståndarna. Skridskoskickliga spelare och måltjuvar kommer inte till sin rätt när man möter ett helt lag i straffområdet.

NNBS tog ledningen med 1-0 genom Mattias Söderman, men Derby Linköping kontrade in 1-1 tämligen omgående och trots ett kraftigt spelövertag gick man in i pausvilan med 1-1. Derby Linköping fortsatte sin framgångsrika taktik i den andra halvleken, men till slut överlistade duktige Sebastian Brandt försvaret och kunde göra 2-1.

– Vi kommer att ha stor nytta av de här spelarna som har spelat högre upp, säger Niclas Holmgren. Man märker det när det blir så här.

Brandt lyste matchen igenom när han kom bakifrån, men skyttekungen Tomas Knutson fick inte mycket att jobba med och gick för en gångs skull mållös från matchen.

Nyckeln för tränarparet Holmgren/Knutson blir nu att hitta ett sätt att ta ledningen i matcherna och därmed tvinga motståndarna till anfall och öppning. Arbetet är säkert redan igång.