Nora BK rådde inte på Enskede

NORA. Nora BK lyckades inte ta revansch på Enskede IK när lagen möttes på Norvalla under lördagseftermiddagen. Gästerna var numret större och matchen slutade 1-3 (1-1).

– Vi har saker vi måste förbättra, säger Noras tränare Julian Lundberg. Vi gör mycket bra idag, men måste höja oss lite.

Julian Lundberg är inte nöjd med förlusten mot Enskede. En startförändring inför matchen var att Shpetim Hasani förpassades till avbytarbänken och att Naj Karlsson fick chansen från start.

– Vi ville ha farten med Naj och det fick vi, säger Julian Lundberg. I den andra dog Naj lite och vi bytte in både Ibo och Shpetim. Enskede är ett bra fotbollslag, men i många delar gör vi det väldigt bra idag. Det är den sista tredjedelen vi måste bli bättre på. Enskede tar sig fram ordentligt under den sista tredjedelen och det gör inte vi, och det måste vi börja utveckla.

Noratränaren menar att man med lite tur kunde ha haft ledningen i halvtid, men i den andra var definitivt gästerna det starkare laget, framför allt i närkampsspelet.

– De är smartare än oss, säger Lundberg. När de förlorar en kamp så hörs det. När vi förlorar en kamp så säger vi ingenting och då får vi ingenting med oss. Men visst är de lite starkare på andrabollarna.

– Vi måste bli mycket tydligare i hur vi kommer runt och vi skapar överläggningar på kanterna, något vi inte gör tillräckligt mycket. Vi måste snabbare hitta in till en av våra forwards i mitten och vi måste få lite bättre fart, vi är idag lite för långsamma i våra uppspel bakifrån. Och vi vill få med ytterbackarna mycket mer i anfallsspelet.

Julian Lundberg väljer att lyfta upp det som varit bra i matchen mot Enskede när han går in i omklädningsrummet. Men han vet samtidigt vad som måste göras.

– Alla måste upp lite och vi har haft en jättebra träningsperiod, något som vi måste fortsätta med. Vi gör mycket bra, men måste upp lite till.

Noras mål gjordes av Marcus Karlsson.Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.