Rolig ”gubbkväll” i curlinghallen

LINDESBERG. Det började med att Timo Haikara och Mattias Johansson satt en kväll och ville hitta på något roligt. Det slutade i en curlingkväll med de som ville med mat och allt i Lindesbergs curlinghall.

Ibland är det enkla det bästa. Så tänkte nog Timo Haikara och Mattias Johansson när de bjöd in till en gubbkväll i curlinghallen. Alla kan väl curla, eller…

– Jo, så är det, säger Timo Haikara. Alla kan curla och efter några stenar blir alla så mycket bättre, även om de aldrig spelat tidigare.

24i bevakade eventet tidigt på eftermiddagen och tävlandet var i full gång. Det blev till sist sju fyramannalag som skulle göra upp om titeln, något som alltid behövs när gubbar träffas för att socialisera.

– Just det sociala är nog viktigare än curlingen ikväll, säger Timo. Men jättekul att se att alla verkar ha roligt efter bara en dryg timme.

Sju lag lottades ihop på lördagen (var egentligen åtta, men fyra deltagare hade varit på julfest kvällen innan och tyckte att klockan 15 var en tidig start på dagen) och i varje lag fanns någon som på ett eller annat sätt tidigare hade varit verksam inom curlingen.

– Man lär sig snabbt, säger Haikara.

Precis som i bowling, som alla kan spela, är det grejerna som är skillnaden. Kommer man till en kväll som denna med egen borste, egen handske, egna skor eller, ännu värre, egna byxor, är man ett fall för den sociala gemenskapen. Hur ser egentligen ett par curlingbyxor ut?

– Det är skönt att ha egna grejer och byxorna kostade bara 250 kronor, säger Haikara.

Hur det gick senare under kvällen vet bara curlinggudarna. Kanske, vem vet,  kommer bilder från den spännande upplösningen.

Bilder skickas gärna till 072-553 24 24.

Pinnen var inte den mest rörliga på isen.

Det handlar om att sopa åt samma håll…

Djurisk siktlinje…

Inte ett av kvällens bästa slag…

Inte riktigt som curling på tv…

Alla är inblandade. Här gäller det att sopa ut stenen…

Balans är ett måste i curling…

Alla sätt är tillåtna…

I sammanhanget nästan proffs. Kolla in fingergreppet…

Blev nästan en fullträff av den här stenen.

Kämpade bra i cykelhjälm.

Kolla bakbenet. Ett av ”proffsen” stajlade lite…

Total koncentration…

Vem sopar bäst?

Posted by on 16 december, 2017. Filed under HÄLLEFORS B,LINDESBERG. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.