Seriefinal när Lindesberg möter Engelholm

LINDESBERG. I eftermiddag kommer Lindesberg Volley att få den första riktiga värdemätaren i årets Elitserie. På andra sidan nätet i Lindesberg Arena står nämligen Engelholm. Två lag som båda är obesegrade så här långt.

– Det kommer att bli en helt annorlunda match mot Engelholm, säger Lindesbergs tränare Sebastien Bougeatre. Det kommer att bli betydligt mer power, det är ett som är säkert.

Lindesberg gjorde en mycket bra i onsdags hemma mot Linköping och i och med den vinsten gick Lindesberg upp i serieledning. Dock tog Örebro en 3-0-seger igår, lördag, borta mot Degerfors och är just nu serieledare med en match mer spelad.

– Vi behöver en lite annan organisation mot Engelholm och det är kort om tid att repetera in nya system, säger Bougeatre.

– Det är den här matchen vi har väntat på, säger Lindesbergstränaren. Kan vi bara hålla samma fokus som mot Linköping ska vi kunna ge Engelholm en match. Som jag sagt under hela säsongen utvecklas mitt lag för varje träning och varje match.

Engelholm har visat sig mänskligt i så här långt i vinter och har tvingats till femsetare mot både Hylte/Halmstad (hemma) och Örebro (borta). Samtidigt visade Engelholms proffs att de kan avgöra matcher på egen hand när man spelade mot Örebro för en vecka sedan. Kaleigh Nelson noterades för 38 poäng Tess Roundtree för 19, alltså något för Lindesberg att bita i.

Lindesberg-Engelholm startar klockan 15.00 i Lindesberg Arena.

Banner

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.