Källberg sen efter inställd golfpremiär

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg publicerar här en försenad krönika för veckan. Anledningen är en bokad men inställd golfrunda, tillika premiär. Läs Källbergs krönika här.

Skulle ha varit premiär idag

Jag är ledsen att min krönika är sen idag. Jag hade varit på Dormy och spenderat några tusenlappar på vad som kanske skulle göra min sommar. Och så blev det inte…

Det var idag våren skulle ta sin officiella början. Åtminstone i min kalender. Idag skulle det nämligen ha varit premiärdag på Lindesbergs GK och kanske, kanske fanns förhoppningarna om att min kraftfulla slice vuxit bort under vintern. Nu blev det inte så. Vintern visade sig ha sitt grepp om golfbanan och banpersonalen lyckades inte få banan i spelbart skick. Alltså skulle jag precis nu ha varit färdig med årets första runda om allt sett ut som det gjorde för en vecka sedan, men den drömmen får vila någon vecka eller två. Hade jag bott i Skåne hade jag spelat sedan en månad tillbaka och hade jag bott i Nora hade jag redan spelat i ett par veckor.

Jag kan fortsätta på samma tema. Efter den förra golfsäsongen funderade jag under vintern på att ge upp. Det är fortfarande härligt att gå en runda, men i somras hade jag helst gått utan klubbor. Man blir inte bättre med åren, men ingen psykolog i världen förstår vad som gäller när man står där över bollen. Då heter alla DeChambeau eller Westwood och allt är möjligt. Målet för året blir dock att behålla mitt handicap och att spela en rond med gamle fotbollsmålvakten Ronnie Edvardsson på Stjärnfors GK – om vi får till det.

I övrigt hoppas jag att våren äntligen är i antågande. Nu har vi haft två ordentliga bakslag och vi klarar oss bra utan ett tredje. Tittade idag på SMHI:s 10-dygnsprognos och hittade åtminstone ingen nederbörd som skulle kunna förvandlas till snö. Inte speciellt varmt, men lite sol tror jag alla mår bra av.

Inte mycket tycks ha hänt i våra fyra kommuner under veckan. Nora sticker förstås ut, men inga rubrikbeslut tycks ha fattats i veckan. Övriga politiker börjar säkert planera inför nästa års val och just nu handlar det mer om att undvika att fatta dåliga beslut, förr än att fatta bra beslut. Hur regionmajoriteten ska hantera frågan om Lindesbergs lasarett ska bli mest intressant att följa. Här kan det bli fråga om rejäla splittringar inom de partier som sitter på majoriteten i regionen. Blir de norra lokala partierna överkörda av regionpolitikerna kan/bör dessa splittringar bli ordentligt högljudda. Lokalt vill vi ju ha politiker som slåss lokalt och inte bara böjer på ryggen för regionen.

Det här blir alltså en fredag i avsaknadens tecken. Ingen golf och ingen grill. Ser dock fram mot helgerna som kommer och som förhoppningsvis innehåller både raka golfslag och en ryggbiff eller något annat gott på grillen. Jag hoppas att ni läsare fått och får en mindre besviken fredag än undertecknad.

Jag önskar alla en otroligt skön helg!

2 Comments

 1. Lugnet vilar över Nora !

  I natt ringde väktarbolaget att en altandörr hos oss var öppen. Vi kollade men
  slapp trycka på överfallslarmet, som hade gjort att några biffiga väktare dykt upp.

  Vi hade helt enkelt glömt att stänga ordentligt. Men hade det stått Noratjyvar
  och gapat hade det blivit en helt annan sak.

  Visst är det lugnt att bo i lilla trästaden om man har övervakningslarm och kameror som packet inte gillar

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.