Frågan om ambulansverksamheten är en som ska diskuteras.

Lpo i Nora vill prata om Lindesbergs lasarett

i ETTAN/NORA/Okategoriserade

NORA. Landsbygdspartiet oberoende i Nora är det enda parti i kommunen som agerat för ett fortsatt fullvärdigt akutsjukhus i Lindesberg. På onsdagen håller man följdaktligt ett öppet möte på Nora stadshotell där läkaren Peter Jilke och ambulanschefen Andreas Norling kommer att berätta om den just genomförda stängningen av en natt- och helgakut utan kirurgi och ortopedi.

Landsbygdspartiet i Nora tog initiativet till öppna politiska möten direkt när de styrande partierna beslutade att stänga kommunstyrelsens sammanträden för allmänheten och media. Under avslappnade former träffas man på stadshotellet och diskuterar aktuella frågor.

Under onsdagens öppna möte är det alltså framtiden för Lindesbergs lasarett som står på dagordningen. Regionen stängde för en månad sedan natt- och helgkirurgi och ortopedi och patienter i den norra länsdelen är hänvisade att få vård i Örebro eller i Karlskoga.

Vissa menar att nyordningen på sikt innebär att Lindesbergs lasarett blir en stor vårdcentral, samtidigt som de styrande politikerna i regionen tror på bibehållen kvalitet samt att man sparar miljoner på ingreppet i verksamheten.

Landsbygdspartiet öppna möte börjar klockan 18.30 på Nora stadshotell.

1 Comment

 1. En fråga !

  Hur länge klarar sig en ”prostatagubbe” i Kopparberg när ”pinket” lagt av ?

  Anledningen, är en annons från sjukhuset om öppettider för akutvård.
  Akuten i Örebro hade 15 timmar vänt och ”prioriteringar”.

  När lägger njurarna av?

  Verkar som Regionens logistik inte hänger med akutvården, men det kan kanske
  läkare svara på

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.