Stefan Karlsson såg ut att gilla utmaningen. Här med Jonas Blad och Gustaf EKström.

Pokerproffs ny tränare i LIF Lindesberg

LINDESBERG. Det blir ett passionerat pokerproffs som tar över LIF Lindesbergs herrar nästa säsong. Stefan Karlsson, 38, blir den som ska göra LIF till ett topplag i Herrallsvenskan.

-Jag har haft tre seniorlag som tränare så här långt och jag har vunnit serien med samtliga, så målsättningen är väl given, säger Stefan.

Det var samtidigt som LIF Lindesberg träffades för att dra igång barmarkssäsongen på måndagen som sportchefen Ricky Nordahl passade på att presentera Ivica Zubacs efterträdare som A-tränare i klubben. Spelarna tittade förvånat på varandra och bara ett fåtal visste vem Stefan Karlsson är.

Stefan Karlsson kommer från tränarjobbet för GUIF:s juniorer i HK GP, men det är ingen rookie i handbollskretsar som nu får kliva upp i finrummet Allsvenskan.

-Nej, jag är nog en riktig handbollsnörd, säger han. Jag gick själv handbollsgymnasiet i Eskilstuna och har spelat i GUIF och Eskil. Sedan försörjde jag mig som pokerproffs under 13 år innan jag återigen tog upp handbollen på allvar. Jag tränade Hallstahammar och Eskil innan jag tog mig an HK GP.

Och Stefan Karlsson tvekade egentligen aldrig när Ricky Nordahl ringde och frågade om han var beredd på större uppgifter.

-Nej, det har gått rätt snabbt, säger Stefan. Jag var här och träffade Ricky och de som jobbar runt laget och jag kände att det här var rätt utmaning. Jag har sett samtliga LIF-matcher från den förra säsongen och jag har sett en hel del som vi måste jobba ordentligt med.

Exakt vad Stefan Karlsson kommer att ha för trupp när han officiellt tar över i juni, vet ingen idag, men Stefan har bra koll på truppen och framför allt de spelare som spelat några år.

-Nu handlar det om att bygga en riktig identitet för LIF Lindesberg, säger han. Vi måste bygga en bra defensiv, men jag vill inte heller ta bort det faktum att LIF gör 30 plus mål i nästan varje match. Jag gillar omställningar, gillar att spela 7-6 och jag gillar att anpassa spelet och använda kanterna mer än man gjort. Som jag ser det finns det en enorm potential i truppen och kan vi bygga upp ett tryggt grundspel så hoppas jag kunna bli den katalysator som lyfter oss i tabellen.

Allt låter perfekt och Stefan Karlsson är förmodligen en utomordentlig tränare. Men det LIF Lindesberg kanske saknat är ju en coach som kan förändra matchbilder.

-Jag tror jag har den passion som krävs, säger Karlsson. Jag och Andreas Stockenberg (nu tränare i Amo och precis som Stefan Karlsson från Eskilstuna) har ju gått lite hand i hand och har ganska lika passion. Jag är inte en person som står tyst vid bänken och LIF behöver bli elakare och hitta sina positioner. Det är den krassa sanningen. För mig är en handbollsmatch som en schackmatch, där det gäller att vad idérik och orädd. I mitt LIF Lindesberg byter man inte spelare på klockan, man byter efter prestation.

Stefan Karlsson ser en stor potential i ett ungt LIF Lindesberg.
Jonas Blad styrde upp samlingen och länge trodde nog spelarna att han var den nye tränaren.
Spelarna gillade definitivt att träffas efter det uppehåll som varit sedan serien och coronan satte stopp för träffar.

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.