Försenad krönika från Källberg idag

KRÖNIKA. En stunds försening av dagens krönika av Tomas Källberg. Tiden räcker inte alltid till. Lite politik, lite sport och faktiskt lite väder blir det idag. Läs Källbergs krönika här.

Ibland måste man gasa för att inte gå bakåt

Vilken fredag! Strålande sol och en värme som gör ytterkläder onödiga. En dag att komma ihåg och njuta av.

Politiskt har det mesta handlat om Lindesbergs lasarett i veckan. Den 28 september har man sagt att den nya tågordningen gällande akuten ska börja gälla. Alltså om endast tio (10) dagar. Många har engagerat sig starkt under den senaste tiden och mängder med debattinlägg har publicerats. De styrande politikerna i Örebro väljer att köra över invånarna i den norra länsdelen och dessutom sina egna kommunalpolitiker. Tidpunkten, halvvägs in i mandatperioden, är dock till väljarnas fördel. Nu hinner många se eller uppleva effekterna under två år och sedan är det val. Ska vi tippa på att antalet pudlar som kommer att göras blir fler än antalet vallöften till nästa val?

Lindlöven tycks vara igång med träningen igen efter det att Covid-19 slog ut i stort sett hela truppen under två veckor. Träningsmatch mot Tranås är utlovad till lördagen och jag tror att vi kommer att få se en eller annan nykomling i laget.

LIF Lindesberg. Tja, vad ska man skriva? Premiärmatchen borta mot Hammarby blev ett dunderfiasko och torsk med 15 bollar. Saknaden av mittsexan Fatlum Ahmeti var stor och om Fatlum väljer att avstå spel kommer tränaren Stefan Karlsson att få en tung vinter. LIF spelar borta mot VästeråsIrsta på söndag och det är bara att hoppas att man kan studsa tillbaka och visa vad man kan. Lite svagt att LIF inte haft någon Plan B gällande Fatlum. Han har ju tvekat till den uppoffring som krävs i flera år och visst sjutton hade man kunnat hitta en ersättare. Kanske handlar det om pengar, visst – men även sparsamma LIF Lindesberg måste ibland gasa när man befinner sig en uppförsbacke. Risken är annars stor att man börjar gå bakåt.

Folk jag träffar brukar ofta prata väder. Vi är ju ett lite väderfanatiskt folk. En del får sitt väder via teven och andra via appar som smhi eller yr. Mitt väder får jag via vännen Gunnar Lindqvist. För att kunna åka hemifrån måste jag passera Gunnars hus och ända sedan sommartiden infördes i våras har jag förlitat mig på Gunnar. Gunnar har ett trädgårdsbord placerat på en uteplats och varje gång det vankats regn har Gunnar ställt bordet på högkant. Det har faktiskt inte slagit fel under hela sommaren. Det har blivit en vana att hålla koll på Gunnars bord för att veta om det är något man ska ta in i den egna trädgården. Till nu, vill säga. När jag åkte förbi igår hade Gunnar tagit in sommarmöblerna och jag blev alldeles rådvill. Nå, jag får förstås stå ut och kan ju inte begära att bordet ska stå ute hela vintern. Men till våren hoppas jag att bordet står där igen och att Gunnar sköter väderrapporteringen. Jag får döpa Gunnar till SMHI i fortsättningen, då jag gissar att han inte vill heta yr i mellannamn.

Fredagskvällen står för dörren och mat och mys ska ta över händelserna. Idag blir det något som går snabbt att tillaga, en räkmacka eller något annat gott och enkelt. Förmodligen sköljer vi ned det goda och enkla med ett italienskt vin. Vad mer kan man begära av en fredag i mitten av september?

Ät något gott ni också ute i Bergslagen, det är ni förmodligen värda.

Ibland funkar det bra med en vanlig räkmacka.

1 Comment

  1. Du är en riktig matinspiratör Källberg. Förra veckans gryta såg lika god ut som räkmackan. Nu har Du lagt ribban för nästa vecka !

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.