Källberg om en riktig superonsdag

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg summerar en hektisk sport- och politikvecka på väg till hyllningen av Chris Kläfford i Lindesberg Arena. Läs Källbergs krönika här.

Varför ska man inte rösta på S?

Ytterligare en fredag med jobb i Lindesberg Arena. Tycker att jag är i arenan var och varannan kväll och brukar kalla den mitt andra hem. Ikväll ska Idolvinnaren Chris Kläfford hyllas av en fullsatt arena och då måste jag förstås vara på plats.

Veckan som gått har bestått av mycket sport och en del politik. Jag lyssnade av budgetdebatten i kommunfullmäktige i Lindesberg i onsdags och konstaterade att det nästan var lika rogivande som en stilla stund i kyrkan. Utan något större gnissel kunde man, efter tre timmar, besluta om en budget för 2018. Sverigedemokraterna hade visserligen en del avvikande meningar, men det verkar som om övriga har slutat lyssna. Miljöpartiet tyckte att budgeten kunde ha en tydligare miljöprofil och den trefaldiga Alliansen hade en del förslag till ändringar, dock mest kosmetiska. Det budgetförslag som Socialdemokraterna och Centern lagt gick igenom utan några ändringar.

Som journalist är det svårt att skriva om politik när alla är i stort sett överens. Man vill ju belysa olika sidors ståndpunkter på ett sätt som gör läsarna/väljarna delaktiga i processen. Politik ska, och måste, diskuteras på arbetsplatser, runt köksbord och i skolan. I september är det val och då brukar det gamla tänket om höger och vänster eller de gamla blocken aktualiseras, men det kommer att bli mycket svårt i Lindesberg. Varför ska man inte rösta på Socialdemokraterna när till och med de borgerliga partierna gör det?

Nå, kanske var den supertrevliga debatten i kommunfullmäktige centerpartisten Jonas Klebers fel eller förtjänst. Kleber ryckte in som ordförande och lyckades förträffligt med den uppgiften, något som flera ledamöter vittnade om.

Sporten då? Jo, äntligen börjar en extremt intensiv sportmånad lida mot sitt slut. Direkt efter kommunfullmäktiges sammanträde i onsdags spelade samtliga elitlag som 24i försöker följa – exakt samtidigt. Klockan 19 startade Lindesberg Volley-Örebro, Lindlöven-VIK Västerås, IFK Tumba-LIF Lindesberg och Falu BS-Nitro Nora BS. Jag hann bevaka första set i volleybollen, innan jag åkte till Lindehov för att se andra perioden mellan Löven och VIK, innan jag åkte hem för att börja jaga LIF-tränaren Erik Axelsson (den match som var färdig först). Efter en sådan kväll är det knappt att jag vågar läsa vad jag skrivit dagen efter och jag är glad om det inte smyger sig in någon bandyboll i hockeytexten eller en dålig mottagning av LIF Lindesberg i texten om handboll.

Nu ska jag ge mig iväg till arenan och inleda fredagsmyset tillsammans med Chris Kläfford, Hanna Ferm och Gabriel Cancela. Det är inte direkt någon spontanteater när produktionen bakom Idol är med och pressen är kallad att vara på plats klockan 17, för att sedan få träffa idolerna under 15 minuter. Klockan 18 börjar den offentliga hyllningen och då har halva Lindesberg tagit plats i arenan. En kul grej förstås för Kläfford att få möta hemmafansen. Väl hemma efter några timmar har hustrun lovat att bjuda på mat.

Ha en trevlig fredagskväll – hemma eller i Lindesberg Arena.

1 Comment

 1. Det var ett ovanligt lugnt presidium i Kommunfullmäktige i onsdags.
  Berodde det på att ordföranden var utbytt?
  Det största sveket mot den åldrande befolkningen i Lindesbergs kommunen 2017 stod (S och C)för.
  Trygghetsboendet som många gamla sett fram mot på kvarteret Bulten med närhet till den nya vårdcentralen och Apoteket omvandlas i stället till att bli lägenheter för alla grupper och åldrar.
  I budget för 2018-2019 finns inga planer på några äldreboenden.
  Ett parti ville att invandringskostnaderna skulle redovisas i budget.Viket jag lämnat ett medborgarförslag om för två år sedan och fortfarande inte fått ett rimligt svar på.
  John Omoomian(S)tyckte att invandringens framtida intäkter kommer att överstiga dagens kostnader för dom mellan 16 och 30 år.Men vad blir kostnaderna för övriga invandrargrupper.Det är dags att dom här investeringarna ger avkastning .Då kan kommunen sluta låna och betala alla lån.
  (V)Ulf Axelsson tog upp Socialnämndens besparingslista
  där han var mest orolig för att någon familjecentral skulle drabbas för i så fall ville han höja skatten för att rädda den verksamheten.
  Fortsatt sparande på dom gamla oroade inte (V).
  (S) Hade förhoppning om att kunna öppna ännu en familjecentral i norra kommundelen.
  Höjda avgifter för vatten och sopor för att kunna renovera vatten nätet klubbades.
  Ännu en julklapp från (S och v).
  Men det här året har kunnat sluta än värre med Vätternvatten i ledningarna.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.