Källberg summerar en normal vecka

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg summer en någorlunda normal vecka med lite av varje, även om sammanträden i kommunfullmäktige har blivit något tråkigt på senare år. Läs Källbergs krönika här.

Annorlunda efter nästa val

Äntligen en vecka som har varit ganska normal. Lagom med politik, lagom med debatter, lagom med blåljus, lite evenemang och lite, lite sport. En positiv vecka alltså – mitt i Corona-bedrövelsen.

Det är nära för Lindlöven att återigen ta sig till Allettan i Hockey. Det är nästan en förutsättning för en framgångsrik säsong. Men precis i den matchen man ska bli klart, Lindlöven-Grums i onsdags, ställer motståndaren in efter det att Corona kommit in i truppen, och vi får vänta till på söndag eller kommande onsdag med att hylla Lindlöven. Under tiden hoppas jag att Lindlövens sportchef Tomas ”Osten” Östlund gör vad han kan för att övertyga spelare i de lag som inte tar sig till Allettan att Lindlöven är en perfekt miljö att tillhöra efter nyår. Det finns en Linus Skager i Köping och en Victor Wänghult i Kumla som skulle passa väldigt bra in i Lindlövens trupp i Allettan.

Jag bevakade kommunfullmäktiges sammanträde i Lindesberg i tisdags, via nätet, och jag kan avslöja att det inte blev några asterix i anteckningarna. En asterix i mitt block innebär att det handlar om något speciellt. Faktiskt satt jag mest och saknade Sverigedemokraternas Mats Seijboldt, som ironiskt nog avsade sig samtliga uppdrag i den kommunala politiken. Mats har haft en självklar ledarroll i SD sedan Pelle Söderlund hamnade i riksdagen, men uppenbarligen fungerar han inte ihop med SD just nu. Synd.

På samma kommunfullmäktige hyllades avgående bossen Irja Gustafsson av många. Irja är sosse ut i fingerspetsarna, men har förstått att hon måste bjuda in så många som möjligt i de politiska diskussionerna och flera ledamöter berömde Irja för att de hade blivit sedda i den politiska sfären. Nu tar Bengt Storbacka över rodret och det är bara att önska honom lycka till med näringslivsrankingar och skolresultat. Och tack Irja för många roliga stunder.

LIF Lindesberg har varit Corona-lediga i tre veckor nu, men går igång igen på söndag hemma mot Torslanda. LIF har under tiden sedan hemmamatchen mot AIK inte informerat om någonting, bortsett från att GUIF-lånet Jesper Hedar har gått tillbaka till GUIF. Vi får se om ett så långt träningsuppehåll inneburit något bra för LIF.

Jag åkte till Nora i onsdags för ett sammanträde med kommunfullmäktige som jag trodde skulle bli inställt. Faktiskt var jag helt övertygad om att man skulle visa Noraborna att man tog sitt Corona-ansvar. Nu blev det ett sammanträde med 19 ledamöter, ett par tjänstemän, någon suppleant och jag och NA:s Anders Almgren från pressen. Vi satt långt ifrån varandra och hade visir eller munskydd, men sammanträdet smakade dåligt i munnen. Varför satt vi där och inte enskilt med varsin dator? Jag valde att åka hem efter någon timme och missade förmodligen ingenting, men hann höra de vanliga harangerna. Nora kommun styrs av de mest kompromissvilliga politiker som finns, men resultat uteblir. Förhoppningsvis ser det annorlunda ut efter nästa val.

Ikväll är det fredag och hustrun och jag har inget bestämt. Det enda som vi lyckats ena oss om inför helgen är att åka till Nisses i morgon och köpa ägg. Såklart kommer vi att laga eller köpa något gott ikväll också, men i skrivande stund är menyn okänd. Kanske en god pizza skulle smaka..?

Ta hand om er ute i Bergslagen. Om tio dagar blir det ljusare igen.

2 Comments

  1. Visst finns det ljuspunkter även i Nora !

    Torget lyser verkligen upp humöret Glittrandet ger lite stämning.

    Saknas torgstånd med lokala varor och folk för att få bort ödsligheten

  2. Pröva att åka några mil till för äggen? I Smedby bortanför Fellingsbro finns en fin gårdsbutik vid Widéns lantbruk, förutom äggen finns det en massa annat gott – mest från lokala matproducenter. Vi var där för någon vecka sedan och blev mycket positivt överraskade.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.