Spännande utställning på Bryggeriet

NORA. På lördag den 5 maj är det vernissage för en spännande utställning i Bryggeriet i Nora. Med titeln ”På gränsen” kommer 13 konstnärer att Bryggerihusets fyra våningar med konst som gestaltar fysiska och själsliga gränsdragningar och som utforskar vart gränserna går i sociala sammanhang.

Det är den prisade konstnären Ulf Rehnholm som arrangerar utställningen ”På gränsen” i Bryggeriet, en idé han fick för tre år sedan när han ställde ut i Nora konsthall. Tillsammans med 12 inbjudna konstnärer kommer Bryggerihuset att fyllas med tankeväckande konst.

Ulf Rehnholm är en välmeriterad och prisbelönt fotokonstnär vars omfattande utställningar gjort honom vida känd utanför hemstaden Eskilstuna. 2014 fick Ulf Landstinget Sörmlands Kulturstipendium och 2016 utsågs han av Konstfrämjandet till årets Sörmlandskonstnär. Tidigare i år fick han även motta Eskilsstatyetten för sina gärningar inom kultur.

Rehnholm bidrar med konstverket ”1nyckel” som tidigare visats på Liljevalchs vårsalong och Edsviks höstsalong. Här porträtteras 177 nyanlända i varsin nyckelring monterade i form av ett kantrat Sverige.

Vernissage blir det alltså på lördag den 5 maj klockan 12 och utställningen pågår sedan fram till den 3 juni.

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.