Wohlgart drömmer om Källberg – och Torsten

BLOGG. Oberäknelige bloggaren Wohlgart Andersson ligger nästan alltid ett steg före. Den här gången drömmer han om 24i:s Tomas Källberg (!) och om gamle skribenten Torsten Ehrenmark. Läs om Wohlgarts dröm här.

Oerhört irriterande att bli väckt

Jag drömmer väldigt mycket kul emellanåt. Ibland kommer jag ihåg det på morgonen. Men det händer också att jag stegar upp och skriver stolpar så jag skall komma ihåg. Har nog skrivit om drömmar förut, men det var på Lindenytt. Mina drömmar är så verklighetsfrånvarande, att de är värre än en miljöpartist av värsta sorten.

Det har hänt att jag blivit väckt av en hemsk ringklocka, just när drömmen är som bäst. Det är oerhört irriterande, jag vill ju veta hur det slutar. Det hjälper inte hur man än försöker att komma tillbaka i samma dröm igen. Jag ska i sammanhanget också ge ett råd. Väck aldrig någon som ler eller skrattar när han sover. Det tyder på att han har en rolig dröm.

Härom natten var Tomas Källberg involverad, så därför tar jag upp det här. Jag skulle åka till London för att köpa en dubbeldäckad buss att göra om till husbil. Då passade jag också på att överraska Källberg. Han hade nyligen blivit utsedd till utrikeskorrespondent på DN:s kontor i London. När jag kom dit, hade han inte tid att ta emot mig. Han skulle iväg på en loppis, där en svensk som varit pensionär i några år, men nu ville flytta tillbaka till Sverige. Han skulle därför göra sig av med hela hemmet Jag blev erbjuden att följa med, så det blev så. När vi kom fram till stället visade sig att det var hos Torsten Ehrenmark. Jag upplyste honom om att Källberg nu hade hans gamla jobb. Åh, sa Ehrenmark imponerande, vilket sammanträffande, och gav därefter Källberg några goda råd.

Han upplyste om att de kunde ringa från Stockholm redan vid 9-tiden på morgonen, innan han mornat sig och läst dagens tidningar. Det var ju inte alls säkert att man ens gått upp, så han gav rådet att hustrun skulle svara vid sådana tillfällen. Hon skulle då säga att han var ute på ett uppdrag. Han fick flera andra råd också som jag inte kommer ihåg.

Källberg köpte en tjusig byrå i rokoko med en marmorskiva på, ett uppslagsverk samt en spegel. Jag köpte alla böcker han skrivit, trots att jag redan hade de flesta av dem. Det kan vara bra att ha, ifall man lånar ut någon som inte kommer tillbaka, Jag har också någon bok som gått sönder, sa jag. Det är bra det sa Ehrenmark, det tyder på att du läst dem mycket.

Nu är det bara så att Ehrenmark dog 1986, men det bryr sig inte mina drömmar om. Likaså kan man fundera på vad Källberg skulle ha ett uppslagsverk till, när Google finns. Men det bryr sig heller inte mina drömmar om. Men idén att göra om en dubbeldäckare till husbil, den tycker jag faktiskt var riktigt bra!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.