Wohlgart om maten i Thailand

BLOGG. Bloggaren Wohlgart Andersson har kommit in i vardagslunken i Thailand igen och tycks tillbringa en hel del tid på diverse matställen. På travrestaurangen har Wohlgart till och med blivit utsedd till förste provsmakare. Läs Wohlgarts blogg här.

Det här passar en gourmet som mig

Nu har jag varit här ett par veckor och hunnit acklimatisera mig. Har åkt runt och tittat om något förändrats. Ser att det kommit en ny tysk restaurang på Naj Rai, som är den övre gatan. Var där och provade häromdagen, men jag tycker ”sådär” men inte mer. Skall nog göra ett besök till för att få en bättre uppfattning.

Det byggs en hel del och man ser hur området utvecklas. Mest byggs det på övre gatan, beror väl antagligen på att markpriserna är lägre där. Om 3-4 år ska järnvägen från Bangkok vara klar. Då kommer priserna på hus och lägenheter att skjuta i höjden. Den ska gå från båda flygplatserna i Bangkok, till vår egen flygplats Utapao och vidare till Ban Phe och inte till Rayong som jag har trott.

Har också sett en ny MC-club jag inte sett förut. Det finns ganska många av dem, även om det nu finns flera av dem i Pattaya. De har sina ölställen där de är trogna kunder. I dessa klubbar finns en president, det är mestadels herrar i 60-70-årsåldern och mer som kommer och spänner sig. Ser lite fånigt ut tycker jag.

Have respect, give respect, står det på deras dekaler. Gäller väl inte bara MC-klubbar, det tycker jag gäller alla människor. Det var snack att en ny klubb skulle bildas som skulle heta ”Hellmoppers” en klubb för oss som har max 150 cc. Bildas den ska jag bli med där, för jag har en helvetes moppe.

På Villa Kon Ao, vår travrestaurang, har jag blivit utsedd att proväta olika rätter som ska bli dagens rätt. Det passar en gourmet som mig. Jag är en ärlig typ och säger som det är. Nu skulle det göras Tacos till fredagar och jag sa direkt att det inte är något för mig. ”Nu får du äta ändå” sa Leffe. Jag har ätit det en gång i Sverige och hade uppenbarligen förutfattade meningar om rätten.

Det här var kanongott, jag klämde i mig tre stycken och blev något övermätt. Så nu kommer den på fredag för allmänheten, det kommer att kosta 200 baht för buffé. I Sverige hade jag ätit med ett hårt vikt bröd, men nu var det ett väldigt gott mjukt bröd som man lindade in som en kebabrulle. Jag kan verkligen rekommendera den av hela mitt hjärta. Nu är Leffe först med detta, men det kommer säkert att bli någon som apar efter.

För så är det här, Annies Restaurang började med kålpudding som blev en succé, det gick någon vecka så började en annan restaurang också med samma sak. Har man sådan brist på fantasi att man inte kan hitta på något eget? Annies har dagens rätt varje dag utom onsdagar, då de kör buffé på kvällen. Dagens kostar 150 baht.

Måndagar är det köttbullar, serverades dock med en pepparsås. Det föll mig inte i smaken, till köttbullar vill jag hellre ha en gräddsås. Tisdagar kör man fläsk och löksås, torsdagar raggmunk och fläsk, fredagar fläsknoisette med en underbart god sås. Lördagar är det fläskfilégryta och söndagar kalops. Bra sammansättning på rätter som passar mig även om fläsket är väl hårt stekt för mina tänder.

I söndags satte vi blommor där Rudi omkom vid en MC-krasch för ett år sedan. Man valde en växande blomma som jag skall komma ihåg att vattna när jag åker förbi.

I övrigt har det inte hänt något att rapportera. På travet har det varit jackpot två veckor i rad, det blir en tredje nu till helgen. Skriver om den på min egen blogg www.lindebloggen.com Så gå in där och läs, kommer att finnas mycket info.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.