Källberg om nya Lindesberg Volley

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg gillar läget att Lindesberg Volley ska kvala upp till Elitserien. Politiskt inget att skriva om, men läs Källbergs krönika ändå.

Vem är det som inte kan räkna?

Fredag igen och bara att konstatera att våren kom av sig. Vi fick en riktig käftsmäll av Kung Bure i veckan precis när vi börjat kolla om vårlökarna snart är på väg upp ur rabatterna, och samtidigt som grusuppsopningen aviserats i våra kommuner. Det senare kommer nog att skjutas upp några veckor och påskliljorna kanske struntar i snön.

Politiskt har inte så mycket hänt – som vanligt. Jag önskar att nuvarande opposition i våra fyra kommuner ringde eller mejlade om tips eller skrev debattartiklar, men även den här veckan har dessa uteblivit. Lindesbergs kommun skapade ett plus i räkenskaperna på nästan 100 miljoner, trots att man endast hade räknat med omkring 7 miljoner. Hur kan det bli så? Vem är det som inte kan räkna? Förvisso jättebra, men lite larvigt att presentera när kommunens hushåll mår dåligt och definitivt inte kommer upp på plus. Jag vet inte var detta överraskande resultat kommer ifrån, men förmodligen är det väl några sent indykande statsmiljoner som räddar kommunen – än en gång.

Jag gillar nya Lindesberg Volley. Man åkte ur Elitserien, men spände omgående bågen för ett återtåg – inom ett par år. Nu står man där, i kval till Elitserien och kanske en ny utmaning. Klarar man IKSU från Umeå i två matcher plus eventuellt Golden set är man tillbaka. Med vadå, frågar vän av ordning? Jo, Lindesberg Volley har en bra verksamhet och massor med unga tjejer knackar på porten till att få träna med A-laget. Visst, vi vet alla att detta inte räcker i det här skedet, men generalen Dan Walterson, tränaren Derisee Tan och lagledaren Christer Sundström verkar ha en långsiktig plan som kan sättas i verklighet om Lindesberg klarar kvalet. Vad jag önskar är att alla som är intresserade av elitidrott i Lindesberg tar sig till Lindesberg Arena för hemmamatchen i kvalspelet – i morgon lördag klockan 15.00.

Noterar att Lindlövens IF inte uppdaterat sin hemsida sedan den 27 februari och konstaterar samtidigt att LIF Lindesberg skrivit nya kontrakt men en rad av de spelare som tog LIF åter till Allsvenskan. Olika strategier, tycks det som, men tittar man på SHL och Allsvenskan i ishockey är klubbarna väldigt snabba med att berätta om centrala funktioner man signerat. Egentligen samma sak i handboll, men Lindlöven har kanske en annan filosofi – vem vet?

Fredagskväll innebär kanske lite god mat och ett glas vin. Vi hoppar över hemlagad pizza ikväll och fastnar nog för någon krämigt god pasta. Det brukar bli så enkelt man själv vill och ändå gott. Alltså bara fram med den grönvitröda duken och strykjärnet.

Laga lite italienskt ikväll, ni också. Ha dessutom en trevlig helg!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.