Ny förening med styrka i fokus

i HÄLLEFORS B/NORA/Okategoriserade/SPORT
styrka-2
Trolle Smedberg värmer upp.

NORA.  ”Vad tar du i bänkpress?” Få föreningar har tagit frågan på så stort allvar som Body & Fitness styrkelyftsällskap. Den nystartade föreningen hårdtränar nu för att ta sig till SM i bänkpress i sommar.

– Jag uppskattar att vi har tre medaljkandidater, säger föreningens ordförande Jens Mogren.

styrka-4
Henrik Nilsson förbereder sig för ett lyft på över 200 kilo

Två gånger i veckan träffas ett gäng styrkeentusiaster för att tillsammans träna teknik och peppa varandra. Alla medlemmar är välkomna och klubben hoppas på att de ska kunna locka fler medlemmar med samma intresse för styrka. Attityden till styrkesport har förändrats i samhället och sporten har blivit renare och hälsomedvetandet har ökat bland de som är aktiva.

Jens Mogren berättar att  det finns en lång tradition inom styrkelyft i Nora och han hoppas att den nybildade föreningen ska kunna bidra till en fortsatt bra syn på sporten.

Målet med bänkpress och styrkelyft är ganska enkelt, man ska lyfta så mycket som möjligt. Många tränar i år för att på en tävlingsdag göra tre avgörande lyft.

I maj är det sista kvalet inför SM i bänkpress och den nystartade klubbesn sista och enda chans att kvalificera sig dit. I övrigt tränar de i en gren som heter Showlifting som består av sex olika delmoment från de så kallade Strongmantävlingarna. Det är svårt att träna moment som Herkules hold, Stockpress och Kronlyft och träningen består mestadels av greppträning.

Ett av målen för föreningen är att inom tre år kunna anordna SM i just Showlifting. En smal gren inom styrkelyft som har haft svårt att locka tävlande. men Jens hoppas på mer uppmärksamhet till denna gren inom snar framtid.

– Vi  vill att showlifting ska överleva, säger en hoppfull Jens.

Medlemmarna har olika träningsbakrund, träningsvana och motiv till att träna.

– Jag tränar för att bli starkare och bättre i min sport, säger Trolle Smedberg som i vanliga fall tränar Amerikansk fotboll. Styrkan i överkroppen behövs för att kunna orka spela och för testerna. Trolle har även blivit svensk juniormästare.

styrka-1

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.