Holmkvist Bygg i konkurs idag

i NÄRINGSLIV/NORA
windahls
Det stor bilhallsbygget som byggföretaget varit entreprenör för.

NORA. Under måndagen begärdes Holmkvist Bygg i Nora i konkurs vid Örebro tingsrätt. Byggföretaget har varit totalentreprenör för byggandet av en bilanläggning åt Windahls bil intill ICA Supermarket.

– Det har strulat länge, säger Håkan Börgel, Windahls ägare.

Håkan Börgel hoppas att konkursen inte ska fördröja arbetet med den jättelika bilhall som byggs.

– Jag har i princip tagit över själv efter alla problem, säger Börgel. Det har varit problem i flera månader och kostat massor med energi.

Exakt hur de ekonomiska mellanhavandena mellan Börgel och Holmkvist Bygg ser ut vet inte Börgel när konkursen blev ett faktum på måndagen.

– Nej, jag har betalat och har antagligen förlorat massor på det här.

Vad som händer nu är oklart.

– Det beror väl på vad konkursförvaltaren väljer att göra, säger Håkan Börgel. Förhoppningsvis ska inte bygget behöva avstanna.

4 Comments

  1. Lokala företag av Holmkvist storlek behövs i branschen i konkurrens med drakarna. Både rent stukturmässigt och som utförare av mindre jobb, vilka draken inte vill ta.
    Nu fick företaget byggfacket på sig och negativ mediauppmärksamhet. Det drevet tystnade vilket antyder att H. arbetar inom lagens råmärken. Men oron för utländsk merverkan på byggplatser i Sverige är stor.
    En vanlig konkursanledning är att beställaren ifrågasätter fakturor från entreprenören. Vad som gäller i bilhallsbygget kommer säkert 24i att följa upp.

  2. Håller med ”Korten på bordet”. Hoppas Källberg & Magnusson tar fram spaden och gräver ordentligt för här ligger nog minst en hund begraven!

  3. Kanske dags att gräva hur det ligger till egentligen! Ja hoppas inte många tror att ett av Noras äldsta byggföretag skulle göra bort sig så att dom går i konkurs… Det är nog snarare beställaren som har för många fingrar med i spelet..

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.